12 DIY-idéer för att organisera och möblera ditt hem med stil

av Titti Carlberg

14 November 2023

12 DIY-idéer för att organisera och möblera ditt hem med stil
Advertisement

Det finns tillfällen i våra liv när vi känner ett behov av att städa, slänga allt vi inte använder, göra iordning och förändra allt inom hemmets väggar. Det är i dessa ögonblick som vi behöver gör-det-själv-idéer för att sätta upp några stödpunkter, byta ut någon gammal möbel, slänga andra för att skapa utrymme genom att dra nytta av väggarna.

Dessa 12 idéer för att städa och möblera ditt hem med stil och på ett praktiskt och ekonomiskt sätt är vad som är rätt för oss. Låt oss ta en titt.

Advertisement

1 Justerbara hyllor

1 Justerbara hyllor

abeautifulmess.com

En vägg med olika hyllplan som vid behov kan ändras på höjden. På så sätt kommer vi inte bara att hålla ordning på böcker, lampor och prydnadssaker, utan vi kan även ha ett skrivbord vid behov. Använd enkla trähyllor som fästs på justerbara möbelfästen. På så sätt kommer vi att att möjlighet att justera dem när vi vill.

Advertisement

2. Upphängd eller fristående hylla

2. Upphängd eller fristående hylla

@broccoli_for_brains/Reddit

Beroende på våra behov kan vi välja att bygga en själv eller köpa den färdig att fästa på väggen eller inte. Väldigt bekväm och rymlig, den kommer minimalt möblera rummet där vi tycker att den passar. Gillar du den?

3. Att återvinna böcker

3. Att återvinna böcker

dornob.com

Om vi har tömt källaren, ett gammalt hus, eller helt enkelt vill ge bort några böcker för att ge plats åt nya är rådet att inte slänga dem. Som vi ser i det här fallet kan de återanvändas och förvandlas till en chic hylla.

4. Lådor av alla slag

4. Lådor av alla slag

@paulinaaaaa/Reddit

Vi har några fruktlådor, sådana som används för att transportera vin eller andra sorter, bra, vi slänger dem inte. De kan bli användbara stödpunkter för att lagra alla möjliga föremål. Och tänk på hur många geometriska spel och former vi kan få från deras kombination. Fantastiskt!

5. Gamla lådor som hyllor

5. Gamla lådor som hyllor

Pinterest

Byta möbler hemma... och var ska vi ställa de gamla? De kan slängas, eller ännu bättre ge bort, eller så kan de återvinnas, åtminstone vissa av deras delar. I det här fallet, för att förvandla dem till hängande hyllor, kan vi behålla lådorna, det antal vi behöver, och måla dem i olika färger, täcka dem med färgat papper och sedan placera dem i ett rum där vi behöver en stödyta. Perfekt i badrummet, men de är inte så tokiga i sovrummet heller.

Advertisement

Här är ett fint skrivbord!

Här är ett fint skrivbord!

Pinterest

Vi behöver ett skrivbord, men vi gillar inte att fylla upp hörnet där vi har bestämt oss för att ställa det. Så vi väljer en bred hylla, men utan fötter eller fästen. Självklart blir utrymmet inte överdrivet stort och det kommer inte finnas några förvaringslådor, men om det är den effekten vi vill ha är det också enkelt och ekonomiskt att uppnå.

7.
7. <hylla med stegstruktur

@Superdan385/Reddit

Några träplankor, kanske till och med återvunna, några spikar, en hammare, en såg och du är klar, förutsatt att du är lite fingerfärdig. Låt oss annars ta hjälp av de som vet hur man arbetar med trä och vet hur man får tag i dessa material och verktyg.

Detta är en struktur med olika hyllor som kan vara användbar i många rum i ditt hem och inte bara för att förvara vardagsföremål, utan också för att försköna miljön. I det här fallet skapar plantor och trädgårdsmaterial en lantlig atmosfär.

Advertisement

8. Ett gammalt förvandlat däck

8. Ett gammalt förvandlat däck

MELNITSA TV/Youtube screenshot

Är stilen vi vill ha i vårt hem speciell och vill vi vara lite excentriska? Här är lösningen. Låt oss ta ett gammalt däck, tvätta det, desinficera det och förvandla det till en originell hylla. Låt oss, till exempel, hänga upp det i barnkammaren och placera hela samlingen av leksaksbilar på det.

9. Enkelt och funktionellt

9. Enkelt och funktionellt

BASEROOTS/Etsy

Två, tre eller fler träplankor, beroende på vad vi behöver, några rep och hyllorna är klara. Det krävs inte mycket för att skapa små stödpunkter, inte bara för att städa, utan även för att möblera med smak och enkelhet.

Advertisement

10. Hörnhyllor

10. Hörnhyllor

@DragonCenturion/Reddit

Om hörnen är de enda utrymmena som vi kan utnyttja, men inte vill sätta in en möbel, låt oss då tänka på små upphängda hyllor. Placera dem ovan varandra och skapa ett underbart litet hörn.

11. Lådor

11. Lådor

Pinterest

Låt oss tänka på hur ofta vi slänger (tyvärr) trälådor. Vi tänker inte på det, men det är föremål som många andra som kan få ett andra liv och olika typer av användning beroende på hur vi tänker om dem. Faktum är att om vi målar dem, eller om vi sätter ihop dem och placerar dem ovanpå varandra, kan vi skapa väldigt originella möbler som alla kommer avundas oss.

Advertisement

12. Modern stil

12. Modern stil

thehandcraftedhaven.com

För en modern och elegant hylla kan du välja en lösning som denna där linjerna flätas samman, överlappar varandra och möts i en lätt och unik lek. Helt enkelt spektakulärt.

Många idéer för alla typer av inredning och för att skapa små eller stora, vackra och avundsvärda  hörn för att förvara alla föremål och hålla iordning. Vilken av dessa lösningar gillade du mest?

Advertisement