För lite utrymme i bostaden? Oroa dig inte: dessa 14 utrymmesbesparande möblerna är vad du letar efter

av Titti Carlberg

14 November 2023

För lite utrymme i bostaden? Oroa dig inte: dessa 14 utrymmesbesparande möblerna är vad du letar efter
Advertisement

Numera är husen vi bor i mycket mindre än för några generationer sedan, men det är inget problem så länge du vet hur du ska möblera ditt hem på rätt sätt.

Faktum är att det finns lösningar som kan anpassas perfekt till behoven hos dem som har väldigt lite utrymme att använda i sin hemmiljö. Vi vill visa dig 14 av dem för att på bästa sätt hjälpa dig med dina behov utan att ge upp någonting!

Advertisement

1. Möblera runt dörrarna

1. Möblera runt dörrarna

molly/Pinterest

Du har hittat den perfekta möbeln och du vet exakt var du skulle vilja placera den i ditt hem, men det finns ett problem: på grund av en dörr finns det inte tillräckligt med utrymme och inga möbler verkar lämpliga för att fylla den halvtomma väggen.

Tja, det finns lösningar som kan komma runt problemet, eller snarare bokstavligen gå runt det : genom att köpa en möbel med en speciell design hittar du värdefullt utrymme som kan utnyttjas utan att behöva flytta några möbler!

Advertisement

2. Förvaringsmöbel för tvättmaskin/torktumlare

2. Förvaringsmöbel för tvättmaskin/torktumlare

ondinescreations.etsy.com/Pinterest

Nuförtiden är det svårt att ge upp bekvämligheten med apparater som torktumlare och tvättmaskin, men de tar stor plats och risken att inte veta var de ska placeras är reell.

Tänk om det gick att "placera" dem i vardagsrummet? För med den här stora garderoben kan du det: den kan lätt innehålla hushållsapparater och gömma dem inuti! Genom att öppna dess dörrar kommer du också ha plats för alla de produkter som är relaterade till städning och användbara för tvätt. 

3. Hylla på hylla

3. Hylla på hylla

Pinterest

En liten klädkammare är väl i allmänhet inte lämplig som skafferi, eller hur? Fel! Det är alltid en fråga om hur utrymmen optimeras.

Faktum är att det räcker med att fästa många små hyllor på väggen och utnyttka vertikaliseringen av det lilla rummet på bästa sätt för att få otaliga hyllor där du bäst kan organisera all mat du vill konservera där.

4. Försvinnande matbord

4. Försvinnande matbord

HTChomedizayn/Etsy

Här är en verkligt spännande lösning: ett hopfällbart bord vars storlek kan bli noll. 

Faktum är att allt du behöver göra är att vika upp det mot väggen för att få det att försvinna i sig själv... till en tavla!

5. En liten plats att göra stora saker på

5. En liten plats att göra stora saker på

ShopLobsterDesign/Etsy

Många har bara ett sovrum i sitt hem och har därför ingen reserverad yta som lämpar sig för till exempel arbete.

Men med ett litet skrivbord som detta kan du ställa in en liten arbetsstation som passar för fritid och produktivitet praktiskt taget var som helst!

Advertisement

6. En tavla som ...strykbräda!

6. En tavla som ...strykbräda!

WallTableIT/Etsy

Att stryka är ju aldrig roligt, men det måste göras vare sig man vill eller inte. Det vi verkligen inte gillar är möjligheten att inte veta var man ska ställa strykbrädan. Men det finns en lösning, och den är magnifik.

Denna tavla, som är anpassningsbar, är mycket mer än ett konstverk: i själva verket innehåller den - bokstavligen - en strykbräda som är uppfälld och fäst vid strukturen med en krok! Du behöver bara "öppna bilden" som om den gömmer ett kassaskåp bakom och fälla ner strykbrädan, en otrolig idé.

7. Platsbesparande struktur för badrummet

7. Platsbesparande struktur för badrummet

Amazon

Badrummet är förvisso den mest kritiska punkten när man har en liten bostad: inredningen är viktig eftersom man helt enkelt inte klarar sig utan badrumsinredning och en duschkabin.

Vi vet att möbler är väldigt användbara i den här miljön, så vad ska vi göra? Man kan välja en struktur som den på bilden: genom att dra fördel av dess vertikalitet kommer man att kunna hitta utrymme där man trodde att det inte fanns något!

Advertisement

8. Garderob-säng

8. Garderob-säng

SMARTBett/Amazon

Många känner till och har en bäddsoffa hemma, det är en otroligt bekväm möbel då den kan fungera både som säng och soffa. Men hur många kan säga att de har en garderobsäng?

En verkligt effektiv lösning, en kompromiss, som kan ge enormt mycket extra utrymme: genom att fälla upp och få dubbelsängen att försvinna blir vilket rum som helst praktiskt taget rent igen!

9. Roterande kökshyllor

9. Roterande kökshyllor

BAKAJI/Amazon

I köket måste vi ofta använda flera redskap, greppa burkar och behållare: vi behöver tillräckligt med utrymme för att förvara och ta allt vi behöver.

Om ditt kök inte är särskilt rymligt, kanske du funderar på att köpa ett liknande föremål: dessa hyllor kan justeras för att anpassa sig även till hörnen, vilket gör dem otroligt mångsidiga i sin placering!

Advertisement

10. Möbel för toalettstolen

10. Möbel för toalettstolen

COSTWAY/Amazon

Om du tror att du redan har övervägt alla alternativ för att få extra utrymme i ditt badrum, kanske den här idén kommer att överraska dig: denna möbel omger toastolen perfekt och är väldigt användbar för att förvara till exempel de produkter som är relaterade till personlig hygien, en riktigt bra idé.

11. Badrumsvagn

11. Badrumsvagn

@spacesavingideas/instagram

Och återigen, där det verkar omöjligt att möblera, kommer här ett föremål med en unik design : en smal vagn ger sitt bästa där dess djup kan utnyttjas genom att passa in på trånga ställen, som ett väldigt begränsat utrymme mellan en möbel och en annan. Definitivt en idé att ha i åtanke.

Advertisement

12. Halvtransparent skoställ

12. Halvtransparent skoställ

@spacesavingideas/Instagram

När det bästa alternativet du har är att exponera möbler som vanligtvis placeras i ett rum, ja då är det bättre att se till att du använder bästa möjliga kompromiss.

Som det här rymliga skostället: dess otaliga fack ger dig möjlighet att köpa skor bortom all fantasi, men det bästa återstår ännu: när skohyllan är stängd kommer innehållet knappt att märkas, vilket gör det till en möbel som enkelt kan tas för en garderob!

13. Organisatör av tyg

13. Organisatör av tyg

@spacesavingideas/Instagram

Det kan hända att vi inte har tillräckligt med garderober och lådor för att förvara våra kläder, men det finns något vi kan göra för att övervinna det problemet.

Låt oss prata om arrangörer! Det vill säga de behållare som kan innehålla perfekt vikta kläder. En enkel och ekonomisk lösning vars inverkan på vardagen är anmärkningsvärd.

Advertisement

14. Kylskåpsförvaring

14. Kylskåpsförvaring

@spacesavingideas/Instagram

Slutligen vill vi presentera dig för denna extraordinära förvaringsenhet: när du inte har tillräckligt med plats varför inte använda ditt kylskåp? 

Faktum är att du kan ha kryddor och vissa konserver på ett utmärkt sätt tack vare en sådan här struktur, häng den bara på ena sidan av kylskåpet, och voila!

Sammanfattningsvis, när man inte har tillräckligt med utrymme, misströsta inte, ta istället dina mått noggrant och var mentalt flexibel: den mest lämpliga lösningen finns, du måste bara arbeta hårt för att finna den.

Advertisement