De 6 inredningstrenderna du bör undvika om du vill att ditt kök alltid ska vara modernt

av Titti Carlberg

02 November 2023

De 6 inredningstrenderna du bör undvika om du vill att ditt kök alltid ska vara modernt
Advertisement

Köket är hjärtat i varje hem, eftersom det är ett av de rum där vi tillbringar större delen av våra dagar och där vi lagar och äter våra måltider. Det är också det rum där vi investerar mest ekonomiska resurser för inredning, inklusive möbler, apparater och andra tillbehör som är nödvändiga för att det ska vara perfekt.

Just därför när vi väljer hur vi ska möblera köket, försöker vi välja tidlösa alternativ, som står emot mode och inredningstrender för att slippa renovera det efter en kort tid. Det finns därför val att vara mycket uppmärksamma på när vi inreder det: bara på detta sätt kommer det att vara möjligt att säkerställa att köket står emot tidens oundvikliga slitage.

För att hjälpa dig undvika alla inredningsfällor föreslår vi nedan 6 trender att undvika så att ditt kök alltid är uppdaterat och står emot förändringar i smak och stil.

Advertisement

1. Ultramoderna kök

1. Ultramoderna kök

@hobsons_choice/Instagram

Den ultramoderna stilen är väldigt uppskattad av många idag för sin rena och högteknologiska look. Risken är dock att man framstår som alltför opersonlig, vilket gör att ditt kök tappar värmen som är typisk för dessa miljöer. Roa dig med att leka med ovanliga material och kromatiska effekter, anpassa utseendet på ditt kök och anpassa den ultramoderna inredningen till ditt sätt att vara.

Advertisement

2. Skuggade eller frostade lampor

2. Skuggade eller frostade lampor

@carterfamilyrachhome/Instagram

En gång väldigt trendiga, frostade eller skuggade lampor riskerar att få köket att verka överdrivet instängt och mörkt. Välj friare och ljusare alternativ, som otäckta glödlampor eller ljuskronor i transparent glas.

3. Traditionellt körsbärsträ i köket

3. Traditionellt körsbärsträ i köket

@buildingutah/Instagram

En klassisk och traditionell look är utan tvekan ett tidlöst val för köket, utan att tänka på att trä är ett ständigt närvarande material. Men valet av en körsbärslook, trots att det var modernt för flera år sedan, är nu en avgjort föråldrad trend. Det är bättre att föredra en blandning av mörka och ljusa träslag, råa och bearbetade, för en verklig tidlös möblering.

4. Granitbänkar

4. Granitbänkar

@homeundertheeaves/Instagram

Mycket uppskattat för sin värme och motståndskraft förr, är granit idag en ouppskattad trend som har fått ge vika för lösningar med ett lättare och ljusare utseende som vit kvarts eller kvartsit, lika motståndskraftiga och perfekta för att städa och torka av i köket utan ansträngning.

5. Exponerade hyllor

5. Exponerade hyllor

@gridthirteenluxurykitchens/Instagram

Exponerade hyllor är en väldigt populär trend just nu, men kan vi vara säkra på att de kommer att förbli så? Stängda dörrar kan dölja många defekter i ditt kök, samt skydda dina produkter och disk från ansamling av damm som, speciellt för allt vi sällan använder, kan vara en betydande olägenhet, samt orsaka en stor tidsförlust.

Advertisement

6. DIY och överdrivna dekorationer

6. DIY och överdrivna dekorationer

@ratedpeople/Instagram

Gör-det-själv är en väldigt giltig hjälp för att hålla sig till sin budget, men var noga med att inte överdriva. I köket är det viktigt att ha pålitliga och hållbara möbler och inredningstillbehör, som också gör miljön så trevlig som möjligt. Undvik därför alltför riskabel DIY för att inte behöva vidta åtgärder alltför tidigt.

Var också uppmärksam på dekorationer, som kan bidra till att göra miljön trevlig, men obekväm eller tynga den för mycket.

Hur är ditt kök inrett? Står det emot tidens gång?

Advertisement