Naturligt medel mot spindlar: skaffa dessa ingredienser om du aldrig mer vill se dessa varelser!

av Titti Carlberg

06 November 2023

Naturligt medel mot spindlar: skaffa dessa ingredienser om du aldrig mer vill se dessa varelser!
Advertisement

Som med många frågor uppstår och sprids myter och legender, ofta förklädda som definitiva lösningar på ett visst problem. Mormors husmorsknep (åtminstone några) fungerar bra än idag, men om du vill bli av med några irriterande insekter, som till exempel spindlar, råder vi dig att prova beprövade metoder som det finns en grund av sanning i.

Av denna anledning har vi bestämt oss för att ta fram en liten guide som kan hjälpa dig med dessa små varelser som, låt oss erkänna det, inte är så omtyckta eller eftertraktade i allmänhet, än mindre när de glatt promenerar runt i våra hem!

via Pubmed

Advertisement

Spindlar? Nej tack!

Spindlar? Nej tack!

Luigi Barone/Flickr

Som vi nämnt är dessa små insekter (ibland inte så små) i allmänhet illa sedda, eftersom ,vilket inte är svårt att förstå, de är snabba, estetiskt hotfulla och framför allt kan de komma ut från praktiskt taget vilken springa som helst. Detta är den första punkten vi vill ta upp här.

Under höstsäsongen är dessa små varelser särskilt aktiva och de tvekar inte innan de kryper in i ditt hem för att häcka där. Det betyder att om de inte jagas bort snabbt riskerar du att möta ett stort angrepp av spindlar, inte direkt attraktivt. Så hur ska du gå tillväga?

Det säger sig självt att försök att lämna luckor och fönster öppna så lite som möjligt bara kan hjälpa till en viss grad, men det finns mer: sprickor i lister, på väggar till och med utrymmet mellan dörren och golvet bör vara noggrant täckta så att spindlarna inte kryper in. Men om du redan har att göra med dessa varelser, är allt du behöver göra att använda insektsmedel för att jaga iväg dem och förhindra att nya kommer in.

Advertisement

Naturliga ingredienser för att bli av med spindlar

Naturliga ingredienser för att bli av med spindlar

Meganp/Wikimedia

Användningen av eteriska oljor, mynta, och doften av kastanjer är de naturliga insektsmedlen mot spindlar som verkar vara mest effektiva för att jaga bort dem! Forskare har undersökt för att förstå om det finns tillgängliga ämnen som kan verka avskräckande för dessa insekter.

Myten om citrondoft har dock avslöjats av sig själv och därför rekommendera vi inte användningen av det. Så hur ska vi gå vidare?

Du kan spraya eteriska mintoljor i hörnen närmast fönstren eller i springor av något slag för att avskräcka spindlar från att komma in i ditt hem. Och... många vackra korgar med kastanjer!

Så länge säsongen tillåter det, varför inte kombinera nödvändighet med nöje. Ta några skålar, korgar eller det du föredrar och fyll dem med kastanjer. Det är alltid bäst att placera dem på strategiska punkter i linje med det som nämndes ovan och när du känner för det kan du alltid räkna med den torkade frukten!

Advertisement