6 användbara tips att prova så snart som möjligt, det blir svårt att inte omsätta dem i praktiken igen

av Titti Carlberg

30 Oktober 2023

6 användbara tips att prova så snart som möjligt, det blir svårt att inte omsätta dem i praktiken igen
Advertisement

Det finns tillfällen då vi skulle vilja känna till några smarta och snabba knep för att hålla vårt hem i ordning, göra saker exakt och städa utan att behöva slösa bort värdefull tid. Hur lyckas man? 
Det finns några otroligt smarta sätt för att nå sina mål på bara ett par ögonblick och utan alltför stor ansträngning. Metoder som, när man väl har omsatt dem i praktiken, blir svåra att överge.

Är du nyfiken på några? Låt oss upptäcka dem tillsammans.

Advertisement

Hur man förvarar koppar för att förhindra att de går sönder

Hur man förvarar koppar för att förhindra att de går sönder

Creativo

Vi är alltför vana vid att öppna våra skåp och se glas och koppar placerade ovanpå varandra. Denna metod för "förvaring" är mindre än idealisk. Genom att öppna dörrarna våldsamt, eller kanske stöta till skåpet, kan våra glas och porslinskoppar röra sig, falla och gå sönder. Vilken besvikelse! Men hur ställer man dem i ordning på bästa sättet?

Ett snabbt och enkelt tips är att placera kopparna arrangerade på ett fat, på ett cirkulärt sätt. Genom att föra in koppens öra i den koppen som står bredvid skapas en sorts spiral så att de alla står stadigt, på ett ordnat sätt och långt ifrån risken för krossskador. Prova det och du går aldrig tillbaka till det tidigare sättet.

Advertisement

Vill du kunna bre smöret på ett bekvämt sätt?

Vill du kunna bre smöret på ett bekvämt sätt?

Om du gillar smör och ofta använder det till frukost på rostat bröd eller på limpa kan det här rådet vara något för dig, så att du alltid har det tillgängligt.

Ta bara behållaren med läppbalsam och rengör den noggrant. Ta sedan smörpaketet och "doppa" ner behållaren i det. Behållaren kommer att innehålla en klick smör som du kan bre som ett mjukgörande medel för läpparna, fast på bröd.

En lysande idé: bekvämlighet och praktiska egenskaper gör dig till en kunglighet.

Att förvara knivarna på ett säkert sätt...

Att förvara knivarna på ett säkert sätt...

Du är väldigt precis och du gillar att ha hela ditt hem i ordning, men det finns en sak som du bara inte klarar av att fixa: knivarna. Skarpa och farliga, de bör förvaras så att de inte är en fara, men där det är bekvämt att nå dem. Låt oss tänka efter lite!

Ett tillräckligt högt glas och ett paket ris kan göra susen.
Att skapa ett knivställ är väldigt enkelt: ta glaset och fyll det upp till kanten med ris, jämna till riset med handen och stick ner de vassa verktygen i det. De kommer att vara arrangerade, säkra och dessutom snyggt att se på. Vad tror du: tänker du prova?

Blir dina crepes aldrig bra?

Blir dina crepes aldrig bra?

Vem gillar inte crepes? Så tunna, söta och utsökta att de smälter i munnen. Att förbereda dem är faktiskt inte alls så komplicerat, det som däremot är det är att få dem perfekt runda. För att lyckas finns det dock ett väldigt bra husmorsknep.

Ta bara ett träspett - känner du till de som man använder när man grillar eller kinesiska ätpinnar? - och bryt itu den strax under mitten. På så sätt skapar du ett perfekt redskap med vilket du kan "sprida" ut smeten i stekpannan. Resultatet blir utmärkta crepes.

Mixern är svår att få ren....

Mixern är svår att få ren....

Ja det är sant, men även i det här fallet finns det ett enkelt sätt att diska den ordetligt.

Om behållarens väggar är smutsiga, försök att lämna den monterad, häll i lite diskmedel och vatten, lägg på locket och sätt igång den. Ett par ögonblick senare kommer din mixer vara helt ren. Allt du behöver göra är att skölja den.

Advertisement

Dokumentställ och kylskåp: kan de komma överens?

Dokumentställ och kylskåp: kan de komma överens?

Du gillar att fylla på med grönsaker och alltid ha dem tillgänliga. Detta är normalt, men det kan skapa kaos i kylskåpet. För att undvika detta är det bara att utrusta dig med en, två eller tre - eller så många du vill - dokumentställ, de höga med frontöppning, ställ dem bredvid varandra och lägg livsmedlen i dem istället för att ha dem utspridda hur som helst i kylskåpet. Vilken fantastisk ordning!

Har du sett hur många knep det finns för att göra vårt hushållsarbete lättare? Ibland krävs det väldigt lite för att göra hemlivet enklare.

Kände du redan till någon av dessa eller kommer du omsätta något av dem i praktiken?

Advertisement