Renovera ditt badrum med dessa 18 idéer för en rustik och modern inredning

av Hilda Maria Morgan

13 Oktober 2023

Renovera ditt badrum med dessa 18 idéer för en rustik och modern inredning
Advertisement

När du köper ett nytt hus eller renoverar det du redan bor i är det första rummet du tänker på badrummet: trots att det ofta är det minsta rummet i huset är faktiskt badrummet, tillsammans med sovrummet, ett av de viktigast för oss. Eftersom vi är platsen där vi tar hand om vår personliga hygien varje dag måste badrummet alltid uppfylla våra behov och förväntningar, dessutom måste det alltid hållas perfekt rent och sanerat.

Även om din renoveringsbudget är begränsad, är det alltid lämpligt att vara särskilt uppmärksam på inredningen i ditt badrum, för att känna dig bekväm i de ögonblick då du ägnar dig åt dig själv. Ett modernt badrum men med rustika detaljer är alltid en utmärkt idé för att förena det praktiska och funktionella till det moderna livet med den varma och välkomnande stil som alltid har präglat livet på landet.

Om du också behöver renovera ditt badrum och letar efter nya idéer kan du låta dig inspireras av dessa 18 projekt för en modern inredning men med rustika inslag.

Advertisement

1. Badrum i sten och trä

Sten och trä gifter sig mästerligt i ett badrum där stenväggar och handfat passar ihop och integreras perfekt med möblerna och träspegelramen. Varmt och välkomnande som i en stuga.

Advertisement

2. Handfatshylla

En trähylla med fack ovanför handfatet håller ordning på alla dina toalettartiklar och lämnar hela väggen fri. En lösning som ska ge ljus till ett mörkt badrum.

3. Trä och modernitet

En skiva av återvunnet trä som handfatsskåp och några repkorgar kan vara ett bra sätt för att integrera rustika element i ditt moderna badrum.

4. Vintage badrum

Ett badrum med vintageinslag kommer att spara dig besväret med en större renovering, spara de ursprungliga kakelplattorna och ersätt möblerna med enkla och mörka modeller i trä.

5. Toalettpappershållare

5. Toalettpappershållare

HomewoodAV/Etsy

En toalettpappershållare i trä med enkla och geometriska linjer är ett rustikt element som perfekt kan integreras i även det modernaste badrummet.

Advertisement

6. Badrum med industriella inslag

Gråa möbler med enkla och essentiella linjer, metallkorgar, rör som stödjer hyllor i samma nyans som möblerna. Ett modernt badrum men med industriella inslag.

7. Trä och tegel

Ge ditt badrum ett unikt och originellt utseende med en mörk trävägg och en duschvägg i glas och tegel.

Advertisement

8. Handdukshylla

En vertikal hylla i mörkt trä blir en diskret handdukshållare. Den passar även för mindre badrum.

9. Återvunna trälådor

Använd trälådor för att göra en underbar badrumsmöbel. Måla dem vita för extra ljus.

Advertisement

10. Lek med former och material

En oval glidspegel som döljer ett badrumsskåp och en vägg bakom i trä som samspelar med skåpet under handfatet ger värme och personlighet till ditt badrum.

11. Kontrasterande dusch

Kontrasten mellan värmen från träväggen och kylan i glaset i duschen gör ditt badrum elegant, funktionellt och vackert att se på.

Advertisement

12. Industriellt badrum

En tegelvägg och industriella inslag i inredningstillbehören är perfekta om du vill ge ditt badrum personlighet.

Har du redan valt hur du ska renovera ditt badrum?

Advertisement