Hur man dekorerar väggen bakom sängen när man inte har någon sänggavel

av Titti Carlberg

13 Juni 2024

Advertisement

Vissa sängstrukturer är utan gavel som skjuter upp längs väggen, vilket gör att ytan ofta verkar kal. För att undvika att få en känsla av tomhet och verkligen fylla utrymmet med element som dekorerar och ibland också är användbara på andra sätt för att komplettera inredningen av rummet, kan vi ta till olika designknep, även gör-det-själv. Låt oss se några idéer.

1. En lång hylla

nordicdesign.ca

En enda hylla som sträcker sig längs hela väggen bakom sängen, från ena sidan till andra: perfekt för en minimal inredning, på vilken man kan ställa böcker, tavlor, fotoramar, växter och mycket annat!

Advertisement

2. Gobelänger, som förr i tiden

urbanoutfitters.com

En gång i tiden var väggarna utsmyckade med vävda tapeter, idag kan vi göra det med något liknande: som om det vore "tygaffischer", vi kan använda stora dukar eller halsdukar för att dekorera, även ljusa filtar med mönster.

3. Macramé

Amazon

För den som älskar bohemian-stilen, skapelser gjorda som konstverk av flätade band med makraméknutar, vilket alltid är ett fängslande element. Även dessa kan hängas upp på väggen bakom sängen, exakt där sänggaveln oftast finns.

4. Gamla dörrar

Stuart Allman/Pinterest

En gammal dörr, till och med en utsliten som vi aldrig skulle kunna fortsätta att använda på samma sätt blir ett alldeles utmärkt heminredningselement för den som vill ge en rustik eller shabby chic touch till inredningen. I sovrummet kan det till exempel vara en panel som man fäster vägglampor på som bekvämt lyser upp sängen.

Pinterest

Men om dörren förtjänar att visas som ett täckande material, ja då kan den snygga dörren förvandlas till en accent wall som fyller sovrummet med karaktär.

Advertisement

5. Gamla fönster

lizmarieblog.com

På samma sätt kan man till och med använda gamla fönster, framför allt fönster med många paneler, det har blivit idén som gäller för att dekorera väggen bakom sängen istället för en sänggavel.

6. Valfri konst!

PrintEraPrints/Etsy

En vägg utan sänggavel är en tom vägg, och därför är en duk redo att dekoreras med valfria ramar, tryck, fotografier eller illustrationer av alla sorter! Du kan ge ditt sovrum precis så mycket karaktär du önskar genom att välja den konst som representerar dig mest.

Advertisement

7. Färg på väggen

Amandine H/Pinterest

Om det inte finns någon sänggavel skulle du kunna "rita en", eller åtminstone nästan. Att måla en bit av väggen i en annan färg, med hjälp av tekniken color block, just där det normalt finns en sänggavel, är en idé att testa!

8. Täck med något annat material

Caroline Nyambura/Pinterest

För att ge väggen karaktär genom att lägga till en annan textur finns det inget bättre än att täcka den med ett annat material och trä är alltid enastående. En boiserie som utvecklas horisontellt , eller smala lister som är så fashionabla och täcker utrymmet vertikalt, är alternativ som kan måttbeställas när det gäller modeller och färg, och som kanske också blir användbara när det kommer till värme och akustisk isolering av rummet!

Vilken av dessa idéer gillar du mest för en säng utan sänggavel?

Advertisement