Gör ditt sovrum perfekt inför sommaren: inredningsidéer att prova omedelbart

av Titti Carlberg

10 Juni 2024

Advertisement

Sommaren kommer, med sin unika atmosfär och färger, och du vill uppdatera sovrumsmöblerna för att de perfekt ska matcha den unika stämningen, men vad ska du välja? Låt dig inspireras av färgerna, aktiviteterna, de typiska egenskaperna som denna intensiva säsong har för var och en av oss. Så med några enkla ingrepp lite här och där, blir sovrummet ett litet paradis med perfekta sommar vibes.

Advertisement

Den perfekta sängen för sommaren

serpil serdar/pinterest

I sovrummet börjar vi alltid med sängen: inredningsidéer kan inte undgå att ta hänsyn till detta. Så det första du ska göra är att ta bort allt det överflödiga. Det är varmt, du vill ha det lätt och friskt, så bort med tunga filtar, men också med för många kuddar. Låt oss tänka på hur skönt det är att komma in i rummet efter en varm och kvav dag och lägga sig på en fräsch och minimal säng.

Därför är det bättre att föredra lätta och andningsbara tyger, som, bara genom att titta på dem, aldrig verkar tunga och kvävande omslutande.

Advertisement

Avkoppling och relax ända upp till väggarna

terracottanoon/Etsy

Dekorationer att hänga på väggarna i ett rum, även i sovrummet, kan ses som modeaccessoarer: om vi för varje årstid har favoritsmycken, mössor och smink, kan vi göra detsamma med tavlor, illustrationer och olika föremål att hänga på väggarna eller till och med sprida runt på de olika ytorna.

Om vi har utrymme att göra dessa förändringar, så är även tallrikar, pennburkar, till och med små pallar, överdragen till prydnadskuddarna och möbelklädseln alla element som kan prydas med färger och bilder som visar sommaren.

 

Växter=fräschör

@cubehousejungle/Instagram

Det finns inget som påminner oss så mycket om årstidernas gång som växter: på sommaren är de fulla av vårens växtlighet, och vissa är också fyllda med bedårande blommor. Att se grönskan omkring oss ger oss en känsla av fräschör och kontakt med naturen som är allt till förmån för vårt välmående hemma!

Välj det tema och färger du tycker bäst om

fourcheekymonkeys.com

I grund och botten, kan vi se oss omkring och tänka: men om jag ska inreda det här rummet som om det vore uppsättningen av en scen som berättar om "sommaren" för mig, hur skulle jag då inreda det? Låt osshämta inspiration på nätet, vi kanske vill överdriva med några färgglada accessoarer, eller gör-det-själv-projekt. Kransar att hänga, lustiga lampor och ljus, skyltar med suggestiva ord, till och med djur och sommarsymboler.

Och naturligtvis, låt oss inte glömma sängkläderna: för vissa skildras sommare på havets blå toner, för andra på glassens pastellfärger och för ytterligare andra är det en palett av livfulla nyanser... Det finns inga felaktiga val, så länge det passar var och en av oss!

Sovrummet som drömresemål

Anupama Shetty/Pinterest

Sommaren är ofta en tid för resor och äventyr, så varför inte ha den atmosfären i ditt sovrum? Du kan använda fotografier, skrifter eller andra prydnader som får dig att tänka på dina drömmars mål, som får dig att minnas en resa du gjort eller som förlänger magin av din senaste upplevelse!

Hur kommer du inreda ditt sovrum i sommar?

Advertisement