För ett perfekt årstidsbetonat garderobsbyte, följ dessa 6 enkla tips

av Titti Carlberg

08 April 2024

För ett perfekt årstidsbetonat garderobsbyte, följ dessa 6 enkla tips
Advertisement

Årstidsväxling är en händelse som ingen av oss kan undvika och som vi, vare sig vi gillar det eller inte, tvingas möta 2 gånger om året. Och varje gång verkar det svårare och längre.

Hemligheten bakom ett lyckat garderobsbyte innefattar en bra organisation för att utan att tveka kunna gå vidare med denna komplicerade uppgift utan olägenheter eller förseningar.

Om du fortfarande undrar hur du ska organisera det perfekta garderobsbytet, prova dessa enkla tips.

Advertisement

1. Hitta plats för varje plagg

1. Hitta plats för varje plagg

@serenespacesllc/Instagram

Om kläderna för säsongen i fråga lätt kan rymmas i din garderob, vet du var du ska förvara de plagg som du inte kan använda den årstiden? Det kan vara garderoben i ett oanvänt sovrum, eller i en korridor, en hylla i klädkammaren, på vinden eller i lådor under sängen. Det viktiga är att du är säker på att du vet var du kommer förvara kläderna i väntan på nästa användning.

Advertisement

2. Välj

2. Välj

@shannondingle/Instagram

Dra nytta av årstidsbytet för att göra ett urval av kläderna i din garderob: ta ut alla kläder och ha några soppåsar redo för att göra dig av med det du inte vill ha kvar. Utvärdera varje enskilt plagg och välj om du vill behålla det eller inte. I det andra fallet kan du dock antingen sälja, ge bort eller slänga de som du inte vill behålla.

3. Skapa en visuell ordning

3. Skapa en visuell ordning

@_initsplaceorganizing/Instagram

En ordnad och ren garderob låter dig spara mycket tid och kommer inte ge dig huvudvärk när du väljer dina dagliga outfits: dela upp plaggen efter sort och förvara dem snyggt i garderober och lådor, det kommer att bli så mycket enklare att hantera även framtida årstidsväxlingar.

4. De rätta behållarna

4. De rätta behållarna

@wildtree.in/Instagram

Oavsett om det är kläder för den andra årstiden eller för bättre organisering i garderoben, innan du fortsätter med årstidsrensningen, välj de rätta behållarna. Former, storlekar och material kan variera mycket och var och en kommer att anpassa sig till en specifik användning i ditt hem, ett urval av de bästa modellerna blir användbart för att underlätta organisationen och hanteringen.

Ett annat användbart tips är att märka alla behållare du kommer att använda, så att det blir lättare att hitta det du behöver.

5. Rätt sällskap

5. Rätt sällskap

@flamingfeather_beth/Instagram

För att underlätta det korrekta utförandet av garderobsbytet, bjud in en kompis som kan hålla dig sällskap: en varm dryck och lite småpratande hjälper dig att ta dig igenom detta ögonblick utan att du ens inser det. En väns hjälp kan också vara avgörande för att lyckas bli av med de plagg som inte längre passar dig, men som du under tidens gång inte lyckats göra dig av med.

Advertisement

6. Rätt tidpunkt

6. Rätt tidpunkt

@_initsplaceorganizing/Instagram

Genomför ditt garderobsbyte vid rätt tidpunkt, så att du kan börja och avsluta allt på en gång: välj en dag då du har gott om tid, när du känner dig utvilad och inte har några andra åtaganden som kan distrahera dig.

Genom att följa dessa tips kommer din garderob alltid att vara i ordning och perfekt, och du kommer inte längre frukta årstidsytena.

Advertisement