Är det omöjligt att packa resväskan på ett ordnat sätt? Fel! Kolla in dessa tips

av Titti Carlberg

21 Mars 2024

Är det omöjligt att packa resväskan på ett ordnat sätt? Fel! Kolla in dessa tips
Advertisement

Vilket är det största problemet när man ska ut på en resa? Organisationen, ja det håller vi med om. Men detta involverar flera element, bland vilka en avgjort komplicerad, särskilt om man ska resa med flyg, som är resväskan. Hur ska vi få plats med allt i ett så litet utrymme och utan rädsla för att överskrida volymen och vikten? Målet är komplicerat, men det kan förenklas genom att följa några enkla knep.

Låt oss se hur man bäst organisera det utan att behöva betala en extra avgift eller behöva lämna något på flygplatsen.

Advertisement

1. Köp en resväska i rätt storlek

1. Köp en resväska i rätt storlek

Luggage jamie/Wikimedia commons - CC BY-SA 4.0 DEED

Det är viktigt att man har en resväska i rätt storlek. Om man reser med enbart handbagage måste det respektera de exakta reglerna för hur stor väskan får vara räknat i centimeter, därför kan vi inte låta bli att inte köpa ny väska, utan funderar på en som vi köpte för många år sedan. Om man däremot har incheckat bagage är det viktigt med en tillräckligt stor väska så att man får plats med allt man behöver. Vi betalar mer, så låt oss göra det bästa av det vi har.

En grundläggande sak: speciellt om man reser med flyg är det tillrådligt att inte lägga allt i lastbagaget. Det kan försvinna på vägen, och tyvärr äventyra semestern. Packa åtminstone minst ett byte i handbagaget, de mest värdefulla sakerna, dokumeneten och det som är svårt att köpa nytt.

Med det sagt, låt oss se hur man packar resväskan på ett organiserat sätt. 

Advertisement

2. Bestäm dig för vad du ska ha med dig

2. Bestäm dig för vad du ska ha med dig

@togethertowherever/Instagram

Vi packar inte ner saker på måfå, utan vi bestämmer först vad vi behöver. Vid behov skriver vi en lista och delar upp klädbyten efter dagar. På detta sätt kommer vi inte bara att bära överflödiga saker, utan vi kommer också att kunna dela upp dem, organisera bagaget och hitta dem omedelbart när det behövs. Det finns faktiskt ingen anledning att tömma garderoben när vi ska iväg på en resa, det enda som behövs är att man är metodisk för att ha allt vi behöver.

När listan är klar, vare sig den är skriftlig eller mental, lägger vi allt på sängen för att inte behöva gå runt i rummet för att hämta de olika plaggen och sedan börjar vi organisera.

3. Använd behållare och påsar

3. Använd behållare och påsar

@togethertowherever/Instagram

Det finns kuber skapade speciellt för att sortera och komprimera kläder innan man lägger dem i resväskan. De är väldigt bekväma för att hålla så mycket ordning som möjligt och i avsaknad av dessa kan vi alltid använda plastpåsar med lufttät försegling och kanske vakuumförslutna. Det smartaste vore att göra en påse för varje dag, för att ha rätt outfit utan att behöva leta efter den bland alla kläder.

Låt oss därför lägga byxorna, tröjan och underkläderna för en viss dag i en behållare och märka den med veckodagen i fråga. Om möjligt, låt oss också komma ihåg att tänka på att vi kan återanvända några kläder för att effektivisera bagaget ytterligare.

4. Vik inte, rulla!

4. Vik inte, rulla!

Timur Weber/Pexels

Många av oss är övertygade om att vikning och tillplattning är den rätta lösningen för att få plats med allt vi behöver i det tillgängliga utrymmet, men så är det inte. Många gånger ska man inte vika, utan rulla. Genom att göra det blir kläderna mer "synliga" och kommer att passa in bättre mellan varandra. Ett sätt att lägga andra saker och, om vi fruktar att det inte finns tillräckligt med utrymme för några souvenirer kommer vi ihåg att lämna lite plats. Låt oss inte fylla resväskan helt, utan låt oss spara några hörn för föremål som vi skulle vilja köpa med oss hem.

Det är alltid viktigt att tänka på allt som kommer att hända, eftersom det gör att vi kan organisera oss bättre och inte behöva möta alltför många oväntade händelser. De kommer fortfarande att finnas, men varför inte halvera dem?

5. Använd lämpliga behållare för kosmetika

5. Använd lämpliga behållare för kosmetika

@rileejsmith/Instagram

Låt oss nu gå vidare till kosmetika, tvål, smink och mycket mer. Om originalförpackningarna redan är i resestorlek finns det ingen anledning att leka med dekantering, men om de inte är det tänker vi absolut inte packa stora flaskor av lättja. Låt oss i stället föra över till speciella behållare för att minska volymen och optimera utrymmet. Vi slänger inte bara ner dem i resväskan, utan använder speciella fodral för att hålla dem stilla och i säkerhet.

Advertisement

6. Håll ordning på det du ska ha med dig

6. Håll ordning på det du ska ha med dig

@jherzogin/Instagram

När allt är ordnat, uppdelat i behållare och komprimerat till påsar går vi vidare till att lägga ner det i resväskan, de tyngsta i botten och de vi kommer att behöva först ovanpå det andra. Låt oss vara schematiska i det här skedet, och vi glömmer inte att lägga något i handbagaget. Det är ju tyvärr så att när vi reser med flyg kan vi inte kontrollera vårt bagage och det kan försvinna, så vi riskerar inte att lämnas utan nödvändigheter i alla fall en dag.

Vid det här laget vet vi hur vi bäst packar väskorna för en optimal avgång. Så vad väntar vi på? Låt oss snabba på med att boka en resa så att vi får packa på ett smart sätt!

Advertisement