Duschhyllor för alla behov: välj den som passar dig bäst

av Titti Carlberg

04 Mars 2024

Duschhyllor för alla behov: välj den som passar dig bäst
Advertisement

Varje gång vi ställer oss i duschen och vrider på vattenkranen måste vi ha allt vi behöver tillhands, så det gäller att ha valt rätt föremålskorg. Föreställ dig att hela tiden behöva avbryta duschen, kliva ut från kabinen för att hämta något från en närliggande hylla och droppa vatten överallt - för att inte nämna de kalla rysningarna - bara för att det inte finns plats med allt på minihyllan i duschkabinen. Ett litet men ändå stort dagligt irritationsmoment som vi kan undvika genom att välja ett mer bekvämt inredningstillbehör. Om det dessutom är ett som är snyggt kommer det också att tillfredsställa vår estetiska smak. Nedan visar vi några modeller att hämta inspiration från.

Advertisement

Korgar på en pelare från golv till tak

Korgar på en pelare från golv till tak

walmart.com

Den kanske mest kända modellenär den som är gjord som en pelare med flera korgar. Pelaren är vanligtvis som en teleskopstång, som fästs på golvet och i taket, så att den förblir stadigt fixerad.

Det finns många olika modeller, men det är alltid bättre att välja en som har de olika hyllorna (i de flesta fall triangulära eller rundade) på bekvämt avstånd från varandra och utrustade med en sida som inte får dem att halka ner hela tiden.

Advertisement
ALLZONE/Amazon

ALLZONE/Amazon

Om vi ser oss omkring hittär vi också några som faktiskt är utrustade med tusen andra stöd, krokar för att hänga upp föremål och armar högt upp för att hänga en eventuell handduk på bekvämt avstånd från stänk

Golvstående förvaringshylla

Golvstående förvaringshylla

wayfair.com

Om du inte vill se en pelare sträcka sig från golv till tak, eller du kanske inte behöver tusen produkter till hands. Då räcker det med en något lägre, stående i ett hörn och lätt att flytta för varje grundlig rengöring av duschen. 

next.co.uk

next.co.uk

Även i det här fallet finns det många olika modeller, som tolkar faktumet att vara "kantig" på sitt sätt. Som denna med "L"-formade korgar är mer originell än många andra och både rymlig och bekväm!

Hållare att hänga på duschstången

Hållare att hänga på duschstången

InterDesign/Amazon

Om duschmunstycket är fixerat eller i de fall där stången med kranarna är fixerad och duschmunstycket är flyttbart, kan det vara lämpligt att hänga en föremålshållare nära väggen, men med en krok på vattenkranen. Detta är ett praktiskt alternativ för dem som behöver ta bort alla föremål för rengöring av duschkabinen. Men detta betyder inte att den som väljer denna kategori av föremålsbehållare måste nöja sig med modeller som inte är särskilt motståndskraftiga och inte tål mycket vikt. Det finns faktiskt till och väldigt robusta!

Advertisement
umbra.com

umbra.com

Och även här finns det ingen brist på förslag med en riktigt fängslande design, även utrustad med krokar för duschmössan, svampar, ryggborstar med mera!

Hängande hyllor

Hängande hyllor

hiro.design

Om duschkabinen stängs av kraftiga  (och fasta) glas- eller glasfiberdörrar, som inte går ända upp i taket utan lämnar lite öppet utrymme, så blir ovansidan av kabinens väggar en punkt där föremålshängaren kan hänga. Som den här med lustiga och färgglada linjer, med två bekväma hyllor och användbara krokar.

Advertisement

Kompakt och effektiv

Kompakt och effektiv

JosephJoseph/Amazon

Sedan finns det de som kan monteras på väggen, kompakta men rymliga, perfekt för dem som inte behöver tusen olika flaskor i duschen.

Hyllor och krokar med sugpropp

Hyllor och krokar med sugpropp

IKEA

Behöver du en plats för få föremål som dessutom är lätta? Då räcker det med en hylla eller krokar som stöds av sugproppar (kraftiga), som inte riskerar att lossna!

Vilken typ av duschkorg är bäst för dig?

Advertisement