Håll ordning på alla dina örhängen: metoden för att organisera dem med stil

av Titti Carlberg

02 Januari 2024

Håll ordning på alla dina örhängen: metoden för att organisera dem med stil
Advertisement

Det finns inget som är mer matchande än det rätta paret örhängen för att komplettera eller lyfta vilken outfit som helst. Och med tanke på hur många par man kan köpa, av alla slag, är det mycket troligt att det någonstans i ens hem finns en hög med både äkta smycken och bijouterier som vi rotar igenom varje dag för att hitta de örhängen som ska användas för tillfället.

Att alltid förvara dem i sina fodral eller askar innebär att de tar upp för mycket utrymme: det är något vi kan reservera för de mest värdefulla. Men för alla de andra, hur ska vi undvika den eviga oordningen? Svaret på det är att använda rätt metod. Vi visar dig en av dem nedan.

Advertisement

Allt börjar med ett noggrant urval

Allt börjar med ett noggrant urval

Creativo

Innan du börjar omorganisera bör du utföra ett noggrant urval. Ungefär som en statistisk undersökning för att faställa omfattningen av högen med örhängen. Faktum är att det kan behövas en timme eller två för att bestämma sig om en rejäl rensning är nödvändig, med början från att plocka fram alla örhängen som finns i hemmet.

Försök att strö ut alla örhängen på en hylla eller ett plant underlag: det kan vara sängen (förutsatt att ingen rullar ner på golvet) eller ett bord som du först har lagt en handduk på. Helst en mörk handduk så att örhängena ser bra ut i kontrast.

Genom att göra detta inser du direkt vilka örhängen som ska ordnas: ringar, hängande symboler eller hängade pråliga. Utgående från storleken på dem kan du förstå vilken sorts organisation du behöver för var och en. Och sedan gå vidare till nästa sort.

Det kommer att framgå om du behöver lådor med fack, eller om du kan hänga de större örhängena på någon slags hängare, eller om det är mer lämpligt med ett slags skåp, som en minibyrå av olika material. Eller så kanske du föredrar en smyckeshållare av tyg för att ha allt i ordning när du ska ut på en resa. Och sedan, bara för de du använder mest under varje säsong, kan du använda ett fat eller något annat sött föremål att lägga smyckena i för att alltid ha dem till hands.

Advertisement

Håll ordning på dina örhängen

Håll ordning på dina örhängen

Dmitry Zvolskiy/Pexels

Nu är vi framme vid det svåra valet: vilka ska man behålla och vilka ska man slänga, vilka ska man ge bort och vilka behöver en rengöring. Du har säkert örhängen som inte matchar varandra, så det är dags att börja tänka på nya matchningar i mån av möjlighet, eller lägga undan dem med hopp om att det andra örhänget förr eller senare dyker upp - eller helt enkelt göra dig av med dem.

När du har bestämt dig för vilka du ska behålla, välj de kriterier som passar din livsstil bäst, och samla in örhängena för att ordna dem i olika organisatörer. Till exempel:

  • Beroende på värdet: skydda de mest värdefulla och var mer avslappnande med resten;
  • Beroende på material;
  • Beroende på årstid vilka som är mer meningsfulla att bära en särskild årstid;
  • Beroende på din stil: mer elegant för viktiga tillfällen eller mer avslappnat för vardagen;
  • Beroende på färgerna - detta kan dock vara en underkategori som hjälper dig att hitta den perfekta acessoaren!

När du kommer fram till den perfekta parametern kommer din örhängesamling att vara helt vettig och det kommer dessutom bara behövas en snabb blick från dig för att hitta paret som du har i åtanke... Förutsatt att du alltid lägger tillbaka dem på sin plats efter användning!

Advertisement