Organisera i ditt garage: 10 idealiska lösningar för att alltid ha en städad miljö

av Titti Carlberg

20 November 2023

Organisera i ditt garage: 10 idealiska lösningar för att alltid ha en städad miljö
Advertisement

Vem har aldrig staplat en massa olika föremål i sitt garage? Man kanske tycker att det är synd att slänga den där gamla cykeln: trots allt så fungerar den ju fortfarande... detta är bara ett exempel, resultatet blir, vilket är vanligt, att man plötsligt befinner sig i en miljö helt fullproppad med skräp. Och det är inte det värsta.

När man äntligen kommer ihåg att man har en sak som kan vara användbar börjar man leta efter det... tja, du hittar den helt enkelt inte mitt i den allmänna röran! Så det slutar ofta med att du köper ett föremål som du redan har eller ett du inte kom ihåg att du redan hade... men detta kommer inte hända igen om du följer några av dessa praktiska idéer för att omorganisera i ditt garage! 

1. Hyllor och bänkar är den första hemligheten

1. Hyllor och bänkar är den första hemligheten

@chasingclutter/Instagram

Det första du bör tänka på handlar verkligen om hur du tänker ställa in din miljö. Hyllor och bänkar är viktiga för att organisera produkter, verktyg och många andra föremål.

Att sätta upp en stor vägg för sådan hantering är en fröjd för ögat, och framför allt oerhört användbart när du behöver något, till exempel ett gör-det-själv-arbetsredskap.

Advertisement

2. Metallhyllor för alla behov

2. Metallhyllor för alla behov

@organized_af

En annan grundläggande poäng för ett välorganiserat garage är att placera flera metallhyllor: de är otroligt användbara eftersom de är motståndskraftiga och kan bära tyngre föremål. 

Skrymmande kartonger och överfulla plastlådor kommer äntligen att få plats att ordnas snyggt med fördelen att alltid ha allting inom syn- och räckhåll.

3. Skapa utrymme där det inte finns något

3. Skapa utrymme där det inte finns något

ShorelyOrganized/Pinterest

För att kunna räkna med en större miljö behöver man vara påhittig och det finns inget bättre än att skapa utrymme där det inte fanns något!

Faktum är att man kan montera in en rejäl konstruktion på ett sådant sätt att man kan placera vad man vill på en hög höjd, nära taket, genom att göra det får man snabbt möjlighet att förvara lådor och boxar, med mera. För denna lösning har man alltid en stege till hands för att nå strukturen i fråga.

4. Använd varje tum till ditt förfogande

4. Använd varje tum till ditt förfogande

Mari Fulton/Pinterest

Återigen är det viktigt att göra det bästa av det utrymme man har: överväg inte att köpa hyllor och stukturer som är rymliga men skrymmande utan överväg att välja mindre arrangörer och till exempel metallkrokar.

På så sätt kommer ett hörn eller en särskilt smal vägg fortfarande att kunna ta emot ett stort antal föremål, alla ordnade på ett ordnat sätt inom räckhåll.

5. Arrangörsbehållare för att ha allt i sikte

5. Arrangörsbehållare för att ha allt i sikte

Samantha Meyer/Pinterest

När man pratar om ordning och organisation är det nästan omöjligt att låta bli att nämna utrymmesbesparande lådor: de finns i praktiskt taget alla storlekar och fyller sin uppgift perfekt.

Om du sedan märker varje behållare med vad som finns inuti vet du alltid vart du ska leta efter det du behöver!

Advertisement

6. Den idealiska organisationen på en vägg

6. Den idealiska organisationen på en vägg

Pinterest

Naturligtvis, när du tänker organisera en helt tom vägg, behövs kriterier: att placera föremål av samma typ (till exempel allt från havet) i samma område är till stor hjälp, sedan återstår bara att välja arrangemangets ordning.

Med utgångspunkt från botten kommer du placera de tyngre föremålen som du vet att du använder ofta där, uppåt är det bättre att göra raka motsatsen enligt logiken.

7. Kan garaget vara ett extra rum?

7. Kan garaget vara ett extra rum?

Megan Miller/Pinterest

Vem har sagt att garaget bara är en kal plats att förvara föremål i? Det är faktiskt möjligt att förvandla det till en trevlig miljö som effektivt kan efterlikna ett extra rum i bostaden!

Rätt möblemang skulle därför kunna göra det till ett stort skafferi för livsmedel och med plats för att skapa några kulinariska förberedelser.

Advertisement

8. Inte bara som ett lagerrum, utan också som ett arbetsrum

8. Inte bara som ett lagerrum, utan också som ett arbetsrum

Pinterest

Men om, i ditt sinne, den enda typen av garage som finns är den som är inneboende i en plats där manuellt arbete utövas, då är allt du behöver göra att förverkliga din dröm.

Ett stort skrivbord är idealiskt som arbetsyta och under dessa omständigheter kan vi bara råda dig att klä en hel vägg i garaget för att organisera alla typer av verktyg som kan hjälpa dig i dina aktiviteter.

9. En vägg för sportartiklar

9. En vägg för sportartiklar

Pinterest

Många människor älskar att utöva sport och många skulle vilja börja träna i sitt hem: kanske köpa lite utrustning för att träna självständigt eller en cykel för att trampa några kilometer, men de möjliggör inte sin önskan eftersom de inte vet var de ska förvara träningsredskapen.

Det är dock möjligt att skapa en vägg i garaget på ett sådant sätt att den rymmer all sorts sportutrustning! Se bara till att säkra allt med lämpliga verktyg.

Advertisement

10. Enkla steg att följa för ett välorganiserat garage

10. Enkla steg att följa för ett välorganiserat garage

Joel Lozano/Pinterest

Slutligen föreslår vi det vi tror är den idealiska lösningen för ett välorganiserat garage: en struktur som ligger högt upp och som kan bära de tyngsta föremålen, sådant du inte använder speciellt ofta, inklusive hyllor, gjorda av metall, nödvändiga hyllor och träplankor för att få ut det mesta av en vägg genom att hänga upp arbetsredskap och verktyg av olika slag.

Sammanfattningsvis är det väldigt viktigt att organisera och utnyttja innehållet i garaget med hjälp av rätt sorts möbler, så att allt finns på sin plats och blir estetiskt tilltalande att titta på!

Advertisement