Dekorera bordet på hösten med DIY: 8 söta återvinningsidéer

av Titti Carlberg

13 November 2023

Dekorera bordet på hösten med DIY: 8 söta återvinningsidéer
Advertisement

Gör-det-själv och kreativ återvinning är hobbyer som blir alltmer framgångsrika, som kan ge stor tillfredsställelse och vackra dekorationer till ditt hem till nästan noll kostnad. På höstsäsongen leder de sjunkande temperaturerna till att vi tillbringar mer tid hemma jämfört med tidigare månader och därför återkommer lusten att hitta kreativa sätt att fördriva tiden på, kanske vi vill ägna oss åt att pynta våra hem.

Att göra en mittpunkt för hösten är bara ett av många kreativa arbeten man kan göra, men det är en utmärkt idé att göra sina bord vackrare och mer inbjudande, förbereda dem för familjeluncher och middagar med vänner. Det finns mycket material man kan återvinna för att dekorera sina bord, från enkla torra löv till kottar, från glasburkar till kartonger.

Med fantasins kraft och lite manuell skicklighet kan man skapa verkligt magnifika mittpunkter och vi hjälper er att hitta inspiration med dessa 8 söta idéer för kreativ återvinning.

Advertisement

1Mittpunkt av baljväxter och spannmål

1Mittpunkt av baljväxter och spannmål

Tutorial via Naturalbeachliving.com

Det första projektet vi föreslår är att återanvända burkar, vaser eller glas och baljväxter eller spannmål för en mittpunkt som skapas vertikalt. Skaffa en eller flera glasbehållare, beroende på hur många du vill göra, och lite torkade baljväxter eller spannmål. Ärter, bönor av alla slag, kikärtor, men även majs och spannmål passar bra, det viktiga är att de är torra och att de har olika färg.

Fyll behållaren med flera lager baljväxter eller spannmål och komplettera med andra dekorationer.

Advertisement

2. Dekorativ höstbricka

2. Dekorativ höstbricka

@makeitwithmia_/Instagram

Allt du behöver är en liten bricka eller en rund träskiva, några små dekorativa pumpor och behållare för tjocka stearinljus eller små vaser för tyg eller torkade blommor för en perfekt höstlig mittpunkt. Du kan använda salt- eller pepparkar som föreslås på bilden, men också gamla glas, glas- eller konservburkar och allt som din fantasi föreslår.

Byt ut de dekorativa pumporna mot tygpumpor eller kanske mot dekorativa kottar.

3. Skördad mittpunkt

3. Skördad mittpunkt

Tutorial via eatwheat.org

Hedra skördesäsongen med en mittpunkt gjord genom att kreativt återvinna en glasburk. Måla glaset i en valfri akrylfärg, vi föreslår vit för en neutral bas, men du kan välja beige eller en jordnära nyans eller till och med en livlig orange. Dekorera den som du vill och fyll den med tygblommor och några vetestrån. Det kommer att vara ett trevligt sätt att ge dig välstånd under de kommande månaderna.

4. En konservburk och pinnar

4. En konservburk och pinnar

@rachel_thepondsfarmhouse/Instagram

Det är väldigt enkelt att skapa en perfekt höstlig mittpunkt genom att täcka en konservburk med pinnar som samlats in under en skogspromenad. tyg eller torkade blommor kommer att fullborda ett enkelt och rustikt men verkligen förtjusande projekt.

5. Durkslag och pumpor

5. Durkslag och pumpor

@Sondag Team, REMAX Traders Unlimited/Facebook

Släng inte gamla durkslag, de kan lätt förvandlas till söta höstliga mittpunkter om du fyller dem med pumpor.

Advertisement

6. Blommiga majskolvar

6. Blommiga majskolvar

@Cape Cancer Thrift/Facebook

Använd majskolvar som vaser för att ta emot färska, torkade eller tygblommor: du kan lämna dem naturliga eller dekorera dem med metallisk sprayfärg.

7. Porslin, trä och ljus

7. Porslin, trä och ljus

@nayantara_saharia/Instagram

En enkel korg av trä som innehåller porslinspumpor och ljus kommer att bli en perfekt minimalisk mittpunkt under hösten. Enkel att skapa och anpassningsbar med ditt favoritåtervunna material.

Advertisement

8. Ymnighetshorn

8. Ymnighetshorn

@Cape Cancer Thrift/Facebook

Bland höstsäsongens symboler är ymnighetshornet perfekt för att enkelt dekorera ett bord. Fyll det efter eget önskemål med färgade löv, kottar, torkad frukt och pumpor.

Och du, vilken mittpunkt tänker du skapa under hösten?

Advertisement