Inspirerad av lövens skönhet: 12 kreativa idéer för att dekorera ditt hem

av Titti Carlberg

03 November 2023

Inspirerad av lövens skönhet: 12 kreativa idéer för att dekorera ditt hem
Advertisement

Om vi bara stannar upp och tänker efter lite, finns det ett oändligt antal löv runt omkring oss. Från de minsta växterna till de mest imponerande träden, var och en av dem har löv i olika former och färger, och alla dessa former och nyanser kan bli inspiration för att dekorera ditt hem. Vi kan ta dem som dekorativa motiv för att färga väggarna, som modell för föremål att hänga upp, som kuddar att göra vardagsrummet eller sängen vackrare, men inte bara.

Vi är verkligen bortskämda med många valmöjligheter, och det finns också många produkter som är inspirerade av de mest älskade växterna för att ge oss inredningsmöjligheter som skiljer sig från de vanliga. Se några av dem nedan.

Löv på väggarna: tapeter

Löv på väggarna: tapeter

WallpaperPeakShop /Etsy

Det är inte bara tropiska mönster som tar oss tillbaka till 80-talet: det finns nu många tapeter med botaniska tema, som till och med kan se ut som akvareller på väggen, milda och perfekta för en accentvägg, om du inte vill täcka hela rummet.

Advertisement
TSWALLPRINT/Etsy

TSWALLPRINT/Etsy

Det betyder inte att de måste vara trogna, fotografiska reproduktioner av löven: de kan också vara en utgångspunkt för att sedan leka med färger. Skulle du vilja ha en vägg med blå löv som denna?

Betapet/Etsy

Betapet/Etsy

Och när det är formen som fascinerar, då är en abstrakt och monokromatisk grafisk komposition att uppskatta. Här kan du uppskatta alla bladens ådror utan "foto"effekten.

Bladformade klistermärken för kakel

Bladformade klistermärken för kakel

LoccoStickersStore/Etsy

För utrymmen som köket eller kakel i badrummet: snarare än tapeter, kanske den trevliga idén att dekorera de anonyma plattorna är att använda klistermärken, och självklart kan de vara av löv.

BOUBOUKIshop/Etsy

BOUBOUKIshop/Etsy

Även i det här fallet betyder det inte att de måste vara gröna som riktiga löv: även de mest stiliserade och monokromatiska designerna är vackra!

Advertisement

Bladformade tavlor

Bladformade tavlor

CreativeUseofTech/Etsy

När du surfar på nätet kan du hitta många idéer för att hänga upp "botaniska" tavlor på väggarna. Du kanske kan placera löv mellan två inramade glasskivor men också hitta dina egna dekorationer med formerna på dina favoritlöv. Många älskar de av Monstera deliciosa philodendron.

Lövkransar

Lövkransar

MoiMili/Etsy

Dessutom kan den som är duktig på att sy, förutom att plocka riktiga löv och konservera dem med vax, tänka på att göra små vadderade blad att hänga i en krans... Eller köpa färdiga!

Advertisement
HeartCraftedVN/Etsy

HeartCraftedVN/Etsy

Man kan också göra väggdekorationer som påminner om makraméarbete!

Lövformade kuddar

Lövformade kuddar

ChicAndUniqueByJacki/Etsy

Det finns kuddar med botaniska tryck, men vill du skapa effekten av det som ser ut som jättelika och väldigt mjuka löv, i 3D?

Advertisement
HarelisoShop/Etsy

HarelisoShop/Etsy

Du kan välja gröna löv, men också de med höstliga nyanser för att alltid pynta ditt hem efter årstiderna.

Falska löv för att dekorera huset

Falska löv för att dekorera huset

hooraydays/Etsy

Idén med att drapera grenar av löv runt huset får dig att tänka på ett hem i kontakt med naturen. Men om de vore äkta skulle de förstöras på några dagar: med falska skapas dock fantastiska dekorationer, kanske till och med berikade med ljus för viktiga tillfällen.

Advertisement
Nelliflower/Etsy

Nelliflower/Etsy

En liknande diskussion alltså även för väggmålningar: med mossa, ormbunkar eller suckulenta växter skapas "vertikala trädgårdar" som är riktiga konstverk, men som också kräver erfarenhet och underhåll. Genom att hitta välgjorda falska är effekten garanterad även där vi inte förväntar oss den.

Gillar du idén att använda löv som inspiration för dekorationer i ditt hem?

Advertisement