Gör din trädgård roligare och livligare med dessa fantastiska idéer

av Hanna

28 Juni 2021

Gör din trädgård roligare och livligare med dessa fantastiska idéer
Advertisement

Med temperaturerna som stiger allt högre på sommaren ökar lusten att vara utomhus, så idén att äta i trädgården eller på balkongen blir mer och mer oumbärlig och att dra nytta av avkopplingsområden i trädgården, kanske i skuggan av ett träd, blir allt mer attraktiv. Och vad sägs om en minipool för att svalka sig men också ha kul med vänner?

Att utrusta trädgården med möbler och andra lösningar, inklusive gör-det-själv-lösningar, som kan göra den mer praktisk och välkomnande innebär att skapa ett utrymme där du kan tillbringa roliga stunder med vänner och släktingar, eller till och med bara där du kan hitta förfriskningar under stressiga och tröttsamma dagar. Ta en titt på idéerna nedan, kanske finns det vad du behöver för ditt gröna rum!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En DIY-vagn för att ta med grillhörnet vart du vill: nära en veranda eller i ett svalt hörn av trädgården, med en mobil enhet som denna kan du arrangera en lunch eller middag var du än föredrar.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Och vad sägs om idén att alla lagar och äter den mat de vill? Med ett bord som har galler i mitten blir det ännu roligare att äta tillsammans!

Tutorial via thehandymansdaughter.com

Tutorial via thehandymansdaughter.com

För varje uteplats är ett litet bord att ställa bredvid fåtöljer och soffor som detta mycket bekvämt, för att alltid kunna njuta av en kall drink ensam eller i sällskap.

Tutorial via remodelaholic.com

Tutorial via remodelaholic.com

Och det finns också flera projekt som gör att du kan bygga trädgårdsbord som har ett isfack i mitten: inga fler utflykter mellan hemmets frys och bordet utomhus.

Pinterest

Pinterest

Vill du ha ett riktigt unikt barskåp? Ett gammalt, nedgånget piano kan återvinnas på detta riktigt originella sätt, perfekt under en pergola eller baldakin som kan skydda det.

Advertisement
realtor.com

realtor.com

Inte bara uppblåsbara pooler: i flera år har trender uppstått för att skapa roliga (och motståndskraftiga!) pooler ovan mark från metallkar som används till vatten för betande djur, dessa stora vattentankar kräver bara ett område av trädgården (eller altanen) som är helt jämn och sedan kan de fyllas med vatten direkt och bli till små pooler där de kan svalka!

stocktankpool.net

stocktankpool.net

Det finns också idéer för att arrangera hela hörn av trädgården redo att härbergera dessa "stock tank pools", ibland även med upphöjda plattformar som går runt dem.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

En bubbelpool utomhus är redan en framträdande möbel i sig, men om du integrerar den väl i landskapet med en fast lösning, som ett lusthus som det här (det finns också de som täcker dem med gardiner på sidan) och bekväma steg för åtkomst är det ännu vackrare och bekvämare.

Pinterest

Pinterest

Behöver du en plattform där du kan ordna bord, solstolar eller till och med bara dansa, kanske i väntan på ett beslut om ett fast stenlagd område? Då kan du använda pallar!

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Även utrymmet runt ett träd kan utnyttjas: idealet är att skapa en stor blomsterrabatt omgiven av låga väggar, eller som i det här fallet av en slags upphöjd plattform täckt av trä, tillräckligt rymlig för att vid behov bli ett område där man kan ligga bekvämt.

Pinterest

Pinterest

Och se hur söt den här bänken är: du kan sitta och beundra hela trädgården runt den eller till och med använda den som ett bord för att äta allihopa runt trädet!

Vill du genomföra något av dessa projekt hemma?

Advertisement